La Poalele Munților Piatra Craiului, între Rucăr și Bran, străbătând Cheile Dâmbovicioarei, ajungi la Peștera Dâmbovicioara.
Accesul la peșteră este facil din orice direcție de mers. De la Moieciu sunt apx.25 km. Drumul este în condiții bune, iar pentru a intra în Parcul Național este impusă plata unei taxe de 2 lei/pers. Iubitorii de drumeții pot lăsa mașina la intrarea în Parcul Național și să continue pe jos drumul până la peșteră- sunt 4 km.
Prin Cheile Dâmbovicioarei, peisajul este mirific, munții înalți străjuiesc drumul, apa limpede a Râului Dâmbovicioara susură lângă stânci, trilurile păsărilor te poartă în cântări sublime.
Peștera Dâmbovicioara s-a format acum 15.000 de ani, iar în acest loc s-au găsit și sunt expuse artefacte ale ursului de peșteră și desene rupestre. Se pot distinge și câteva formațiuni geologice deosebite: elefant, labă de urs, piele de leopard, cap de șarpe. În vremuri tulburi, când zona era atacată, peștera servea drept adăpost pentru femei și copii. Tot aici, se spune că haiducii ascundeau comorile furate. Timpul de vizitare este de aproximativ 15 minute, iar traseul este amenajat și luminat.
Ghizii de la Peștera Dâmbovicioara sunt copii voluntari- fiecare generație a transmis aceasta particularitate, devenind acum o lege a locului.
Sperăm că v-am convins că merită din plin călătoria, așa că vă îndemnăm să nu ratați în plimbările voastre, acest obiectiv.
Detalii și program: http://www.pestera-dambovicioara.ro/